بهینه سازی

بهینه سازی سایت و ترفندهای مرتبط

بهینه سازی

بهینه سازی سایت و ترفندهای مرتبط

بهینه سازی وب سایت های تک صفحه ای برای موتورهای جستجوگر

بهینه سازی وب سایت های تک صفحه ای برای موتورهای جستجوگر

یکی از این دلایل این است که هنگامی که موتورهای جستجو (مانند گوگل) وب سایتی را ایندکس می کنند، جاوا اسکریپت ان وب سایت را اجرا نمی کنند. این عمل نشان می دهد که سایت های تک صفحه ای که بوسیلۀ جاوا اسکریپت ساخته می شوند، به خوبی دیگر وی سایت ها که برای هر موردی یکک صفحه داشتند؛ ایندکس نمی شوند.

از همین رو بهینه سازی وب سایت های تک صفحه ای اهمیت بسیار خاصی دارد. بگذارید راحت بگوییم نبودن در نتایج جستجوی گوگل به معنی مرگ یک  شغل است، اتفاقی که معمولا برای وب سایت های تک صفحه ای اتفاق می افتد.

البته نا گفته نماند که وب سایت های تک صفحه ای مزایایی نسبت به وب سایت های قدیمی دارند و گوگل و دیگر موتورهای جستجو این موارد را تشخیص می دهند، به طوری که مکانیسم و قوانین خاصی جهت ایندکس کردن این نوع وب سایت ها دارند.

در این مقاله بر روی قوانین گوگل تمرکز می کنیم، اما بهتر است بدانید سایر موتورهای جستجو نیز از این قوانین پیروی می کنند. چگونه گوگل وب سایت های تک صفحه ای را ایندکس می نماید؟ وقتی که گوگل وب سایت های قدیمی طراحی شده را ایندکس می کند، در ابتدا صفحه نخست وب سایت را پیدا می کند. سپس صفخات داخلی متصل به صفحه اصلی را می یابد. در مرحله بعدی، صفحات داخلی تر وب سایت را ایندکس می کند. اما زمانی که گوگل وب سایت های تک صفحه ای را مرور می کند، تنها موردی که پیدا می کند، یک تگ (برچسب) خالی است.

ابزار توسعه وب گوگل

خوشبختانه گوگل و دیگر موتورهای جستجوگر ابزار و امکانی را در اختیار طراحان و توسعه دهندگان وب قرار می دهند تا آنها بتوانند وب سایت خود را بهتر از وب سایت های معمولی در موتورهای جستجو معرفی کنند. چگونه وب سایت تک صفحه ای خود را در نتایج جستجوی گوگل مشاهده کنیم؟ در ابتدا بهتر است بدانید که سروری که وب سایت شما بر روی آن قرار دارد متوجه می شود که بازدید کننده وب سایت، یک موتور جستجو است یا یک کاربر عادی.

هنگامی که یک کاربر عادی وب سایت را مشاهده کند، همه چیز به صورت عادی برای وی نمایش داده می شود اما وقتی که یک موتور جستجو سایت را مشاهده می کند، می بایست مطالب به صورت بهینه سازی شده به موتور جستجو نمایش داده شود.

نکات مهم برای موتورهای جستجوگر

google

نکاتی که برای یک موتور جستجو مهم می باشند، متون و تصاویر وب سایت و لینک های آن می باشند. موارد دیگر مانند کدهای CSS و جاوا اسکریپت لزومی برای بودن در صفحه را ندارند. شما می توانید تفاوت های نمایش وب سایت به موتور جستجو و کاربر عادی را در تصاویر زیر مشاهده نمایید. بهینه سازی محتوا برای موتورهای جستجوگر وب سایت های تک صفحه ای بوسیلۀ کاراکتر هشتگ (#!) به محتوای خود لینک می شوند، که توسط کاربران عادی این کاراکترر دیده نمی شود. به عنوان مثال لینک تک صفحه ای یک وب سایت چیزیی شبیه به /index.htm#!page=user:id,123 است. زمانی که موتور جستجوگر این وب سایت را مشاهده می کند کاراکتر (#!) را شناسایی می کند و فرض می کند آدرس سایت به این شکل است: /index.htm?_escaped_fragment_=page=user:id,123 بهتر است بدانید زمانی که موتورهای جستجوگر این آدرس را پیدا می کنند، انتظار دارند چیزی در آن پیدا کنند. ما می توانیم به کمک جاوا اسکریپت کدی را در سرور ایجاد نماییم تا به این آدرس پاسخی داده شود. اکنون صفحۀ مورد نظر ما (آدرس دوم) در گوگل ایندکس می شود، اما زمانی که کاربر بر روی لینک کلیک می کند به آدرس اول یعنی /index.htm#!page=user:id,123 هدایت می گردد. این نکته به طراحان و توسعه دهندگان وب این امکان را می دهد تا صفحۀ وب سایت تک صفحه ای خود را به درستی برای کاربران و موتورهای جستجوگر طراحی کنند. به این ترتیب به جای اینکه صفحه وب سایت هم برای موتورهای جستجوگر و هم برای کاربران به درستی نشان داده شود، برای هر کدام نوع نمایش مربوط بهشان را نشان می دهد. چگونه مرورگر موتورهای جستجوگر را تشخیص دهیم همانطور که Googlebot اعلام نموده مرورگر گوگل Googlebot/2.1 (+http://www.googlebot.com/bot.html) می باشد. همچنین ابزاری به نام Node.js وجود دارد که می تواند نوع مرورگر را آنالیز کند و در صورتی که نتیجه بررسی نشان داد که مرورگر موتور جستجوی گوگل به وب سایت سر زده است، صفحه نمایش طراحی شده برای موتور جستجوگر نشان داده شود. در غیر این صورت وب سایت به صورت نرمال به کاربر نشان داده خواهد شد.

طراحی سایت برای موتورهای جستجوگر

طراحی سایت برای موتور جستجو کمی مشکل خواهد بود زیرا ما پیش نمایش از سایت برای موتور جستجو نداریم، اما گوگل ابزاری برای این کار را معرفی نموده است http://support.google.com/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=158587. اما بهترین روش برای تست دنبال کردن آدرس در مرورگر خودمان می باشد. اما گوگل کروم توسط Chrome Developer Tools این امکان را به چند کلیک ساده با شما می دهد: Chrome Developer Tools را با کلیک بر سه خط بالای صفحه سمت راست گوگل کروم کلید Tools و زیر کلید Developer Tools باز کنید. در سمت راست صفحه پایین صفحه کلیدی به مانند چرخ دنده وجود دارد بر روی آن کلیک نمایید. بر روی تب Overrides کلیک نموده و کلید User Agent را روشن نموده و مرورگر مورد نظر خود را انتخاب نمایید.

Googlebot به عنوان آیتم پیش فرض نیست در نتیجه other را انتخاب نموده و مرورگر googlebot را در این بخش وارد نمایید. تنظیمات را ثبت کنید. زمانی که صفحه جدیدی را مشاهده می کنید، صفحه به همان روش که مرورگر موتور جستجو سایت را مشاهده می نماید نمایش داده می شود.


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.